FR NL EN
Communauté
Facebook

GREENWOOD

EEN BUURT OM TE WONEN

In Greenwood wonen, betekent kiezen voor de rust van een groene omgeving in combinatie met de nabijheid van het stadsleven. U kiest simpelweg voor de fantastische levensstandaard die Sint-Lambrechts-Woluwe u te bieden heeft.

 

GreenWood: een buurt om te wonen


01

In de buurt zijn er verschillende parken te vinden, zoals bijvoorbeeld het prachtige Malou Park, dat populair is bij gezinnen.”

M. Casier,
Bewoner Greenwood

Sint-Lambrechts-Woluwe is met haar vele parken en groene zones een van de groenste gemeenten van Brussel.

Groot en klein zal dan ook met volle teugen genieten van de acht hectaren van Park Malou, om er maar één te noemen. Het park, dat trots wordt bewaakt door een leeuw die u vanop de Woluwelaan ziet staan, is het oudste van de gemeente. Het biedt een fantastische, pas gerenoveerde speeltuin en charmante wandelpaadjes langs de beek of de vijver.

 

02

Een aantrekkelijk, cultureel aanbod


Cultuurdorp Wolubilis is een interessante plek in de gemeente. Het hele jaar door kunnen jong en oud er terecht voor tentoonstellingen, shows, toneelstukken en workshops.

U kunt er naar hartelust flaneren, in tweedehandsboeken snuisteren of een hapje eten bij Cook & Book, de conceptboekenwinkel vlak naast Wolubilis gelegen aan de voet van het metrostation Roodebeek. Brusselaars weten deze plek al jaren te vinden, overtuigd dat ze er de laatste nieuwe boeken, strips, platen, gadgets of kinderspelen zullen vinden.

 

Marktjes en kwaliteitswinkels


03

Het Woluwe Shopping Center, een Delhaize en een Cora zijn vlakbij. We kunnen er te voet naartoe.”

Mevr. Mariette Evrard,
Bewoner Greenwood

En wie graag boodschappen doet in openlucht, kan elke week terecht op de markt op het Sint-Lambertusplein en de Georges Henrilaan.

Elke eerste zondag van de maand kunt u op het Sint-Lambertusplein op een van de grootste rommelmarkten van Brussel leuke koopjes op de kop tikken om uw appartement in te richten.

Een andere ontmoetingsplek van de Brusselaars is Woluwe Shopping Center waar de grootste internationale merken te vinden zijn. Het ontbreekt de wijk echter ook niet aan kleine boetieks.

 

04

Universitaire aanwezigheid


Uw kinderen kunnen hun hele schoolcarrière in de gemeente doorlopen, van de crèche tot hun universitair diploma.

De UCL heeft Sint-Lambrechts-Woluwe namelijk uitgekozen om er haar universiteit én het universitair ziekenhuis Saint-Luc te vestigen.

We wonen vlakbij het Saint-Luc ziekenhuis. Dat is gemakkelijk, want we moeten er regelmatig zijn voor een radiologisch onderzoek of om een dokter te zien.”

M. Marcel Carême en
Mevr. Mariette Evrard,

Bewoners Greenwood

 

Sporten op maat


05

Tijdens het weekend willen we nergens anders naar toe om te wandelen. We hebben alles wat we hier nodig hebben.”

M. Rotaru en Mevr. Bolohan,
Bewoners Greenwood

Greenwood is een wijk die voortdurend in beweging is.

Om in vorm te blijven kunt u terecht in de vele sportinfrastructuren die de gemeente rijk is: zwembad, schaatsbaan, fitnesszaal, atletiekstadion, tennis-, voetbal- en hockeyvelden... Kortom, de mogelijkheden zijn legio.

 

06

Mobiliteit


De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe staat bekend om zijn weldoordachte verkeersaders en zijn groene residentiële leefomgeving, maar onderscheidt zich ook door de kwaliteit van zijn mobiliteitsaanbod, zowel per metro, bus, tram, auto of fiets... of te voet.

Vanuit Greenwood kunt u diverse steegjes, wandel- en fietspaden volgen. De nabijgelegen winkels zoals Cora, Delhaize, of Wolubilis, zijn immers makkelijk te voet te bereiken.

Gelegen naast de snelweg en de ring, ligt Greenwood ook op wandelafstand van vele buslijnen en het metrostation Roodebeek.

De ligging is perfect voor mij: via bus 27 ben ik op enkele minuten in de Europese wijk.”

M. Rotaru,
Bewoner Greenwood

CONTACTEER ONS

Wij nemen snel contact met u op.

    Ik geef Eiffage de toestemming om me voor commerciële doeleinden te contacteren.

    Disclaimer :
    Door op “Verzenden” te klikken, aanvaardt u het Privacy- en Cookiesbeleid van Eiffage Benelux.